www.DR-Z.pl

Polskie forum poświęcone motocyklowi Suzuki DR-Z
Teraz jest 25 mar 2017, o 16:27

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 gru 2016, o 19:01 
Offline

Dołączył(a): 11 lis 2016, o 08:04
Posty: 0
Witam Kolegow, jestem tu nowy bo dopiero niedawno zakupilem drztke tylko, ze nie na chodzie, brak iskry, czasami w sumie zalapie ale na ogół nie reaguje tak jak powinna. Chciałbym właśnie sprawdzić i wykluczyć w pierwszej kolejności moduł zapłonowy, mam go wyjetego i tylko chodzi o to żeby mój podłączyć do sprawnej suzi, jeśli ktoś byłby taki miły i się zgodził to będę wdzięczny, najlepiej osoba z okolic Ząbek lub wschodniej części Warszawy ale mogę i dalej podjechać, 4pak stawiam oczywiście :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 gru 2016, o 20:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 816
Lokalizacja: OPO
Motocykl: DRZ400S '07
Zobacz czy stator nie jest zmielony


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 gru 2016, o 21:34 
Offline

Dołączył(a): 11 lis 2016, o 08:04
Posty: 0
Jak ją kupowałem to jeszcze odpalila tylko nie wkrecala się na obroty także zmielony to nie jest raczej ale może jakieś przebicie mieć i też go obstawiam ale najpierw chciałbym wykluczyć moduł


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 gru 2016, o 22:17 
Offline

Dołączył(a): 26 kwi 2016, o 16:11
Posty: 69
Mam wersję S i E tylko musiałbyś przyjechać do Piaseczna


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 gru 2016, o 22:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 816
Lokalizacja: OPO
Motocykl: DRZ400S '07
Moze byc ze puscily sroby od magneto i lata


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 gru 2016, o 13:17 
Offline

Dołączył(a): 11 lis 2016, o 08:04
Posty: 0
Jak tylko sprawdzę moduł to od razu rozbieram moto i biorę się za magneto i ststor, dam znać jak wygląda sytuacja.
Mam się spotkać się z Kolegą 'mimoo' i będzie wszystko jasne co z modułem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 gru 2016, o 13:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 816
Lokalizacja: OPO
Motocykl: DRZ400S '07
Ogarniesz bez problemu DRZ prosta maszyna :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 sty 2017, o 10:53 
Offline

Dołączył(a): 11 lis 2016, o 08:04
Posty: 0
Moduł sprawny, chcieliśmy sprawdzić najpierw w wersji E ale nie chciała zagadać, wersja S odpaliła bez problemu, także w weekend biorę się za rozkręcanie i sprawdzenie statora i magneto


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 sty 2017, o 12:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 816
Lokalizacja: OPO
Motocykl: DRZ400S '07
hubertss15 napisał(a):
Moduł sprawny, chcieliśmy sprawdzić najpierw w wersji E ale nie chciała zagadać, wersja S odpaliła bez problemu, także w weekend biorę się za rozkręcanie i sprawdzenie statora i magneto


Kup sobie śruby i loctite, zrobisz od razu

M6 x 16 x 1.0 twardość 12.9 9sztuk

http://www.drzparts.com/2010/05/dr-z400 ... ctite-fix/

Nie wiadomo jaką uszczelkę masz na deklu, jak metalowa to można użyć ponownie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2017, o 23:36 
Offline

Dołączył(a): 29 sie 2016, o 22:10
Posty: 109
podmień swiecę na nową obejrzyj przewody i spraDZ ustawieni rozrządu czy nie przeskoczył


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 sty 2017, o 19:05 
Offline

Dołączył(a): 11 lis 2016, o 08:04
Posty: 0
Sprawa chyba rozwiązana ale po kolei, Sprawdzałem multimetrem napięcie na fajce i cewce ale nie było go wcale podczas kręcenia, całą instalację kontakt sprayem potraktowałem no i nic, z serwisówką siedziałem przy instlacji i nie zgadzały mi się wartości, dzisiaj rozebralem dekiel, wyciągnąłem stator i okazało się, że przy samym statorze na 3 kablach izolacja puściła i się stykały,
Zamowię koszulki wysokotemperaturowe, polutuje wszystko (jeden kabelek też się urwał bo już tak słabo się trzymał) i powinno grać,
Tak w ogóle to dzięki koledzy za udzielanie się i pomoc,

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 sty 2017, o 19:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 816
Lokalizacja: OPO
Motocykl: DRZ400S '07
Zrób sobie ten loctite fix od razu żebyś później statora nie szukał nowego :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2017, o 14:26 
Offline

Dołączył(a): 11 lis 2016, o 08:04
Posty: 0
ok ok zrobię :D mam dobry klej do śrubek także nie trzeba kupować ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot], I.C.E, pebull


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group.