www.DR-Z.pl

Polskie forum poświęcone motocyklowi Suzuki DR-Z
Teraz jest 22 paź 2018, o 17:30

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 mar 2018, o 11:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2018, o 11:10
Posty: 9
Lokalizacja: Poznań
Motocykl: Suzuki DR-Z 400 SM
Cześć
Ktoś naprawiał tą pompę?
Taki zestaw naprawczy się nada do SM? Nie ma różnicy między modelami E, S, SM?

http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-pomp ... 49071.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2018, o 19:32 
Offline

Dołączył(a): 19 maja 2016, o 15:41
Posty: 85
Lokalizacja: Szczecin
Motocykl: DRZ 400sm/xr 50sm
Za takie dolary to lepiej kupic używana pompe od jakiejś świerzej SMki, albo dopasować od innego moto za 30 zlotych.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2018, o 19:42 
Offline

Dołączył(a): 19 paź 2016, o 15:35
Posty: 218
Zdecydowanie lepiej regenerowac. Nie robilem tego w drz wiec z resztą pytań niestety nie pomogę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2018, o 20:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1577
Wiek: 26
Lokalizacja: OPO
Motocykl: DRZ400S '07
Zaoszczędzić 70zl

Zrobić lepiankę

Może pochodzi może nie

Nie popieram

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 mar 2018, o 17:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2017, o 05:45
Posty: 171
Lokalizacja: WWA
Motocykl: 400S
kupuj. Regenerowałem to z zamkniętymi oczami :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 mar 2018, o 20:19 
Offline
Moderator

Dołączył(a): 11 lut 2012, o 22:30
Posty: 1363
Lokalizacja: rzeszuf
Motocykl: DRZ 400 S
Robilem to. Kupilem gdzies taniej (Larsson albo jakis inny Inter Cars).
Wszystko zalezy od tego jaka masz powierzchnie pompy. Jak porysowana to smieci.

A i nie licz na diametralna poprawe wydajnosci pompy. Sam sie zastanawiam nad zmiana na co innego, bo toto spowalnia a nie hamuje..

B


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 mar 2018, o 21:10 
Offline

Dołączył(a): 19 paź 2016, o 15:35
Posty: 218
Wymienialem w fazerze, roznica byla spora. Przy montazu pamietaj zeby uszczelki dobrze posmarowac plynem hamulcowym i dobrze odpowietrzyc caly uklad


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 mar 2018, o 21:51 
Offline
Moderator

Dołączył(a): 11 lut 2012, o 22:30
Posty: 1363
Lokalizacja: rzeszuf
Motocykl: DRZ 400 S
Moze w Fazerze jest lepsza pompa. W DRZ chocby nowa byla to hamowac nie bedzie.

B


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 mar 2018, o 14:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2017, o 05:45
Posty: 171
Lokalizacja: WWA
Motocykl: 400S
Ja regenerowalem i pompe i zacisk i roznica jest jak stad do nowego jorku. AC10 blokuje sie na sama mysl o hamowaniu :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 mar 2018, o 10:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2018, o 11:10
Posty: 9
Lokalizacja: Poznań
Motocykl: Suzuki DR-Z 400 SM
Dzięki pany, bede regenerował!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 mar 2018, o 21:12 
Offline

Dołączył(a): 19 paź 2016, o 15:35
Posty: 218
To daj później znać czy pomogło


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2018, o 09:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2018, o 11:10
Posty: 9
Lokalizacja: Poznań
Motocykl: Suzuki DR-Z 400 SM
W końcu wymieniłem tylko uszczelki i nie poci się już.
belushi napisał(a):
Sam sie zastanawiam nad zmiana na co innego, bo toto spowalnia a nie hamuje..

Z tym się zgadzam w pełni :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2018, o 18:03 
Offline

Dołączył(a): 19 paź 2016, o 15:35
Posty: 218
No dobrze, to wyjasnijcie mi to. Dziala Wam zero jedynkowo czyli albo nie dziala albo blokuje kolo?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2018, o 20:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2017, o 05:45
Posty: 171
Lokalizacja: WWA
Motocykl: 400S
scOti napisał(a):
No dobrze, to wyjasnijcie mi to. Dziala Wam zero jedynkowo czyli albo nie dziala albo blokuje kolo?

Nie....No działa normalnie, dozowalnie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2018, o 21:26 
Offline

Dołączył(a): 19 paź 2016, o 15:35
Posty: 218
To może wina klocków?opon?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2018, o 21:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1577
Wiek: 26
Lokalizacja: OPO
Motocykl: DRZ400S '07
Nie wiem jak u Ciebie

Ale ja nie mam wyczucia do tylnego hamulca i też żeby zachamować lekko muszę dużo wsadzić w koordynacje stopy

Z tej racji prawie nie uzywam

Podnies tylne kolo i zobacz czy działa liniowo recznie, ale watpie zeby bylo inaczej

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2018, o 07:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2017, o 05:45
Posty: 171
Lokalizacja: WWA
Motocykl: 400S
Moze przyciera sie wam na tulejce miedzinej w dzwigni hamulca ??


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Zidentyfikowani użytkownicy: gawkes1


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group.