www.DR-Z.pl

Polskie forum poświęcone motocyklowi Suzuki DR-Z
Teraz jest 18 paź 2018, o 08:43

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 kwi 2014, o 16:47 
Offline

Dołączył(a): 22 gru 2013, o 16:06
Posty: 201
Wiek: 22
Siemka, mam pytanie ponieważ mój ślimak a dokładniej ślimacznica której zdjęcie podam poniżej jest zjechana na maksa i stąd moje pytanie czy są jeszcze jakieś modele Suzuki które używają tego samego ślimaka lub chociaż ślimacznicy co DRZ 400? gdyż na allegro jest tylko jedna takowa oferta za całego ślimaka i kosztuje 100zł gdzie mi zależy tylko na kawałku plastiku ze środka i nawet nie mam pewności jakim jest ono stanie a ASO to juz wg podziękuje ;)

Obrazek


Pozdro :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 kwi 2014, o 18:49 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 wrz 2011, o 19:25
Posty: 1324
Wiek: 24
No a pytałeś w ASO?
Bo ceny na niektóre części czasami nie są zaporowe :)

_________________
Kanał YouTube - Zapraszam ;}
Ulubiona piosenka? 4 takty grane na przelocie ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 kwi 2014, o 20:56 
Offline

Dołączył(a): 31 sty 2012, o 00:16
Posty: 702
Wiek: 36
Spróbuj tego może da się uratować :)

viewtopic.php?f=38&t=1320&view=unread#unread

_________________
www.facebook.com/MoherosBanditos


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 kwi 2014, o 21:54 
Offline

Dołączył(a): 22 gru 2013, o 16:06
Posty: 201
Wiek: 22
Co do ASO to nie, nie pytałem ale tylko jak o nim pomyśle to już mogę sie spodziewać za głupi sam plastik 150zł... ;) (w ostatecznym przypadku... kto wie :P)

Pogo odnośnie twojego poradnika problem polega na tym ze mi brakuje materiału, plastik jest zjechany myślę ze najpierw musiałbym ten plastik wypełnić a dopiero potem na nowo wykonać te rowki. Ale pomysł mi dałeś dobry myśle ze jutro sie za to zabiorę ;) gorzej i tak nie będzie ;)

Dzięki :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 kwi 2014, o 06:36 
Offline

Dołączył(a): 9 maja 2013, o 12:11
Posty: 1032
Lokalizacja: Warszawa
Motocykl: WR 450 '15
W internetowym cenniku ASO (USA) prędkościomierz jest nierozbieralny i kosztuje 86$ więc u nas koło 400-500zł...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 kwi 2014, o 12:13 
Offline

Dołączył(a): 10 mar 2014, o 11:17
Posty: 323
Lokalizacja: Ząbki
Motocykl: DRZ 400 Y k2
Kolego podasz linka do tej ofert za 100 zł ?

_________________
Hornet 600 --> 929 --> 954 --> DRZ 400 SM --> DRZ 400 Y


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 kwi 2014, o 13:25 
Offline

Dołączył(a): 31 sty 2012, o 00:16
Posty: 702
Wiek: 36
To co jest zjechane lutownica wyciśnie i utworzy zęby no chyba że masz to już naprawdę objechane i długo jeździłeś z niedziałającym licznikiem .
Jeżeli jest to świeża usterka myślę ze się uda ;)


Tak na przyszłość by tego uniknąć polecam co jakiś czas rozebrać ten ślimak i wyczyścić z piachu i brudu by tego uniknąć

_________________
www.facebook.com/MoherosBanditos


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 kwi 2014, o 15:04 
Offline

Dołączył(a): 10 mar 2014, o 11:17
Posty: 323
Lokalizacja: Ząbki
Motocykl: DRZ 400 Y k2
Pogo, Twój patent w moim przypadku pomógł na jakiś tydzień. Później znów to samo.

_________________
Hornet 600 --> 929 --> 954 --> DRZ 400 SM --> DRZ 400 Y


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 kwi 2014, o 15:25 
Offline

Dołączył(a): 22 gru 2013, o 16:06
Posty: 201
Wiek: 22
JG53_Pogo napisał(a):
To co jest zjechane lutownica wyciśnie i utworzy zęby no chyba że masz to już naprawdę objechane i długo jeździłeś z niedziałającym licznikiem .


Moto kupiłem juz w takim stanie z niedziałającym licznikiem nawet linki nie było prawdopodobnie licznik nie działa od 5 lat bo właśnie w tedy moto pościło Anglie... xD

tofler, spóźniłeś sie bo oferta juz zniknęła a jeszcze wczoraj była :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 kwi 2014, o 17:08 
Offline

Dołączył(a): 31 sty 2012, o 00:16
Posty: 702
Wiek: 36
tofler napisał(a):
Pogo, Twój patent w moim przypadku pomógł na jakiś tydzień. Później znów to samo.


Mi działa dalej już chyba z 2000 km się kręci

_________________
www.facebook.com/MoherosBanditos


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 kwi 2014, o 19:45 
Offline

Dołączył(a): 3 sty 2014, o 22:02
Posty: 381
Taniej by wyszło kupno dobrego licznika rowerowego, z podświetleniem i innymi bajerami, niż inwestowanie w ten pancerny licznik.
No chyba, że patent Pogo komuś akurat zadziała dłużej, to zawsze warto naprawiać, ale nie mniej jednak, jak już nic nie da się uratować, to chyba lepiej rozglądać się za rowerowym. ;)


Góra
 Zobacz profil GG: 9847583 
 
PostNapisane: 30 kwi 2014, o 20:55 
Offline

Dołączył(a): 31 sty 2012, o 00:16
Posty: 702
Wiek: 36
Najgorsza opcja raz że słabo odporny na wodę to mały nieczytelny i szpeci ...
Jak już akcesoryjny to Koso albo Vapor

_________________
www.facebook.com/MoherosBanditos


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 kwi 2014, o 21:24 
Offline

Dołączył(a): 3 sty 2014, o 22:02
Posty: 381
Są Sigmy nie Sigmy wodoodporne, jest tyle tych liczników wodoodpornych, że głowa mała.
Nie mówię o rowerowym za 50zł, tylko coś porządnego.
Są duże, a wręcz ogromne rowerowe, że pasażer jeszcze może nam prędkość kontrolować, nie ograniczajmy się do tandetnych i małych liczników, wachlarz tego sprzętu jest przeogromny.
A jak nie, to zawsze oczywiście można wybór postawić na normalny akcesoryjny licznik, no ale te ceny, za 300 raczej nie kupimy czegoś sensownego, tylko Made in China.
Z tego co kiedyś widziałem Vapor'a bodajże na 24MX to cena onieśmiela.


Góra
 Zobacz profil GG: 9847583 
 
PostNapisane: 30 kwi 2014, o 21:38 
Offline

Dołączył(a): 31 sty 2012, o 00:16
Posty: 702
Wiek: 36
Masz racje ale nie do końca bo to nie to samo ...
Dla mnie taki licznik rowerowy jest jak naklejki a okleina na moto niby to samo ale jednak nie ...
Rowerowy licznik nie pokazuje ci zużycie paliwa obrotów czy bieg neutralnego niby taka pierdoła ale jednak ważna zwłaszcza jak już ktoś chce coś porządnego i by było funkcjonalne i jakoś wyglądało a nie konina ...
Wolę dać 200 czy 300 zł ale wiem co mam



A MX24 i ich ceny to sobie mogą w dupe wsadzić

_________________
www.facebook.com/MoherosBanditos


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 kwi 2014, o 22:02 
Offline

Dołączył(a): 3 sty 2014, o 22:02
Posty: 381
A no taki licznik to już fajna sprawa, temperaturę cieczy, obroty, ciekaw jestem czy ma możliwość mierzenia temperatury oleju, to byłby komplet.
A co do 24MX, to akurat wiadomo, że ceny są tam brane z księżyca, ale czasami są fajne okazje cenowe, tylko trzeba wyczuć moment, a i niektóre rzeczy mają ciekawe i tanie bez promocji.


Góra
 Zobacz profil GG: 9847583 
 
PostNapisane: 18 maja 2014, o 21:05 
Offline

Dołączył(a): 22 gru 2013, o 16:06
Posty: 201
Wiek: 22
Witam ponownie, problemu dalej nie rozwiązałem a wymiana całego licznika nie wchodzi w grę, natomiast wiecie może czy jakieś inne modele Suzuki posiadają taki sam licznik jak w DRZcie? może tak uda się rozwiązać ten problem ;)

Pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 cze 2014, o 22:05 
Offline

Dołączył(a): 22 gru 2013, o 16:06
Posty: 201
Wiek: 22
podbijam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 mar 2016, o 17:33 
Offline

Dołączył(a): 29 gru 2013, o 16:02
Posty: 16
odświeżam temat, obczaił ktoś z jakiego innego modelu pasuje ślimak do drz-ty? a może samo to plastikowe kółko?

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 mar 2016, o 18:23 
Offline

Dołączył(a): 10 mar 2014, o 11:17
Posty: 323
Lokalizacja: Ząbki
Motocykl: DRZ 400 Y k2
Znam kogos kto moze dorobic to kolko ale to bedzie koszt nawwt 200 zl.

_________________
Hornet 600 --> 929 --> 954 --> DRZ 400 SM --> DRZ 400 Y


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 mar 2016, o 22:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1574
Wiek: 26
Lokalizacja: OPO
Motocykl: DRZ400S '07
Numer części 54600-29F00

W suzuki koło 360PLN

VX800 używa chyba podobnego
http://www.ebay.ca/itm/OEM-Suzuki-VX800 ... 4aeff1f698

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group.