www.DR-Z.pl

Polskie forum poświęcone motocyklowi Suzuki DR-Z

Grupa DR-Z 400 Polska
Teraz jest 23 paź 2019, o 03:27

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 wrz 2015, o 18:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 cze 2015, o 15:00
Posty: 20
Motocykl: DR800
Czesc, jezdzi ktos drz po Ponzaniu? Potrzebowałbym sprawdzić mój moduł. Nie ma reakcji na starter, odpala natomiast na ktróko (po połączeniu dwóch małych śrubek). i gadawtedy okey.
Czy da sie po krótce wyjaśnić o co chodzi z modułami? Ceny sa od 30 do 900 zł. Skąd ta różnica?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 wrz 2015, o 20:20 
Offline

Dołączył(a): 19 gru 2013, o 11:48
Posty: 361
Wiek: 34
Lokalizacja: RLU
Motocykl: Była eSka
30 zeta za moduł do DRZ? bierz pięć na zapas :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 wrz 2015, o 06:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 cze 2015, o 15:00
Posty: 20
Motocykl: DR800
To są ceny modułów wszelakich.
Dobrze,że się zainteresowaleś. Co wpływa na takie zróżnicowanie i po cholere jest ta puszka jak poodpaleniu, moto jeźdxi bez problemu?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 wrz 2015, o 10:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sty 2012, o 21:54
Posty: 819
czy na pewno piszesz o module ??

zadzwon postaram się pomóc

bo z Twojego postu do końca nie wiadomo w czym problem i jak pomóc

chyba Tobie chodzi o przekaźnik kolego ;)

_________________
Sprzedam DRZ 400 SM - wałki do E + Keihin FCR 39 MX

sprzedam części Suzuki DRZ 400 E / S / SM
KTM EXC 400 / 450 / 520 / 525

tel 698 672 101
gg 6777220


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 wrz 2015, o 11:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 cze 2015, o 15:00
Posty: 20
Motocykl: DR800
To moze bardziej obrazowo. Mysle o urządzeniu ze znaczkiem Mitsubishi pod siodłem ale nie wiem czy tu leży przyczyna braku reakcji na starter. Po zwarciu śrubek przekaźnika, wszystko gada. Chciałbym wykluczyc moduł, a najprościej przełozyc do innego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 wrz 2015, o 12:29 
Offline

Dołączył(a): 19 gru 2013, o 11:48
Posty: 361
Wiek: 34
Lokalizacja: RLU
Motocykl: Była eSka
Też mi się wydawało, że chodzi o przekaźnik. Tutaj masz przyczynę awarii, modułu bym w to nie mieszał. Może przycisk na kierownicy Ci zaśniedział? A może właśnie przekaźnik padł? Może masa gdzieś nie styka?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 wrz 2015, o 12:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 cze 2015, o 15:00
Posty: 20
Motocykl: DR800
To dzieki uwage. Przelece jeszcze raz instalacje. Przeszczepie z DRy przekaznik


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2015, o 11:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 cze 2015, o 15:00
Posty: 20
Motocykl: DR800
Lomax pozwolę sobie dzis do Ciebie zadzwonic bo nerw mnie bierze na tego kto pokazał światu prąd. Mechanika jest namacalna a z elektryką jakoś nie radzę sobie.

Sprawa rozwiazana. Kowalstwo w przewodach elektrycznych, ktoś zastosował zwykłe kostki budowlane do połączeń. Dzieki za porady


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Majestic-12 [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group.