www.DR-Z.pl

Polskie forum poświęcone motocyklowi Suzuki DR-Z

Grupa DR-Z 400 Polska
Teraz jest 15 paź 2019, o 10:49

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 lut 2016, o 20:50 
Offline

Dołączył(a): 10 mar 2014, o 11:17
Posty: 324
Lokalizacja: Ząbki
Motocykl: DRZ 400 Y k2
Siema,
Jak w temacie robił to już ktoś? Mona Y ma tylko kilka kabelkow pod przednke przednoe i tylne swiatlo. Z racji tego, ze moto bedzie latac glownie po czarnym chcialbym zamontowac kierunkowskazy klakson i licznik z sm. Zostala mi tez instalacja z SM woec pomyslalem, ze moze bym ja przelozyl. Niestety pierwszy napotkany problem to wtyczki przy module. Ta wezsza w sm ma 2 piny a w Y 4 wszystkie 4 ida do altka. Macoe jakis pomysl jak to obejsc?

_________________
Hornet 600 --> 929 --> 954 --> DRZ 400 SM --> DRZ 400 Y


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lut 2016, o 21:21 
Offline

Dołączył(a): 18 paź 2015, o 14:05
Posty: 68
Ja u siebie w Y sam robiłem instalację do kierunków, stopu i całej reszty, właściwie żadna filozofia i skoro nie pasuje to lepiej zrobić niż kombinować. parę kabli, kołków, kondensator i właściwie to wszystko


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lut 2016, o 21:39 
Offline

Dołączył(a): 10 mar 2014, o 11:17
Posty: 324
Lokalizacja: Ząbki
Motocykl: DRZ 400 Y k2
Kolego a zrobiłbyś jakieś fotki? Gdzie zamontowałeś kondensator? Podeslesz linka jaki kondensator kupiles?
Ja chcialem przelozyc instalacje z tego wzgledu, ze chcialem zamontowac stacyjke. Zeby bez kluczyka nie mozna bylo odpalic moto no i chcialem licznik seryjny wlozyc ale chyba latqiej bedzie wlozyc jakis akcesoryjny.

_________________
Hornet 600 --> 929 --> 954 --> DRZ 400 SM --> DRZ 400 Y


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lut 2016, o 23:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 wrz 2011, o 19:54
Posty: 592
Lokalizacja: Podkarpacie
Motocykl: Suzuki DRZ 400 E
Przekladac instalacje tylko po to by miec kierunki itp to glupota i strata czasu. Lepiej i szybciej z ta pokombinowac
Licznik od Wr kup. Ja mam i jest ok. Jaki kondensator?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2016, o 00:52 
Offline

Dołączył(a): 10 mar 2014, o 11:17
Posty: 324
Lokalizacja: Ząbki
Motocykl: DRZ 400 Y k2
Nie tylko o kierunkowskazy mi chodzilo. Chcialem miec licznik no i stacyjke. Moto bedzie czesto stalo pod biurem. Njechcialbym aby ktos podszedl kopnal i pojechal.
Cichy od jakiej WR? Dasz jakis przykladowy link? Slimak tez jest do niego potrzebny, czy jakos inaczej jest napedzany?
Kondensator sie daje w moto bez akumlatora, zeby napiecie nie szalało po kablach i swiatła nie migały.

_________________
Hornet 600 --> 929 --> 954 --> DRZ 400 SM --> DRZ 400 Y


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2016, o 15:14 
Offline

Dołączył(a): 18 paź 2015, o 14:05
Posty: 68
Stacyjke chyba mozna podpiąć pod przewód tego gasidła z tego co się orientuję.
Tofler, poszukam jakiś rysunków instalacji i napiszę Ci w privie co i jak


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2016, o 22:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 wrz 2011, o 19:54
Posty: 592
Lokalizacja: Podkarpacie
Motocykl: Suzuki DRZ 400 E
Mam taki jak tu http://olx.pl/oferta/licznik-yamaha-wr- ... c2aYl.html Ale tego nie kupoj bo szybki raczej nei dorobisz..
Licznik oryginalny z wersji E mialem w milach i pszystko spasowalo plug &play nawet nakretka od linki od suzuki. Mozliwe ze oklamywal o 10km/h lub o 5km/h wyjolem wskazowke i przesunolem o te 5. ...w porownaniu z rowerowym

Edit B:
Cihyy, blagam...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lut 2016, o 23:02 
Offline

Dołączył(a): 10 mar 2014, o 11:17
Posty: 324
Lokalizacja: Ząbki
Motocykl: DRZ 400 Y k2
Udało się przelozyc instalke ale cos nie bangla :)
Doedukowalem sie troche i rozkminilem schemat instalki z Y. O ile z podlaczeniem klaksonu, stacyjki i kierunkow nie bede mial problemu to nie wiem gdzie wpiac kondensator zeby bylo ok. Czy to ma jamies zanczenie? Mnie sie wydaje, że nie ma skoro prad lata po całej instalce? Wazne zeby mial sie gdzie skumulowac? Right?

_________________
Hornet 600 --> 929 --> 954 --> DRZ 400 SM --> DRZ 400 Y


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lut 2016, o 16:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 wrz 2011, o 19:54
Posty: 592
Lokalizacja: Podkarpacie
Motocykl: Suzuki DRZ 400 E
ile czasu Ci to zajelo?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lut 2016, o 18:15 
Offline

Dołączył(a): 10 mar 2014, o 11:17
Posty: 324
Lokalizacja: Ząbki
Motocykl: DRZ 400 Y k2
Po rozkminieniu schematu to chwila moment ;) Ale zostaje jednak przy instalacji z Y. Musze tylko wkomponowac ten kondensator.

_________________
Hornet 600 --> 929 --> 954 --> DRZ 400 SM --> DRZ 400 Y


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2016, o 01:24 
Offline

Dołączył(a): 18 paź 2015, o 14:05
Posty: 68
Tofler, ja mam kondensator wpiety miedzy plus, a masę. Od plusa chyba robiłem odczep do kondensatora. Zwróć uwagę w którym kierunku go wpinasz, bo ja przez nieuwagę raz podpiąłem na odwrót i po odpaleniu wystrzelił
Edit. Tofler ja mam kondensator 25V pojemnosci 10000μF. Oczywiscie 12V tez sie nada :)
Tak jak napisalem stacyjke najlepiej podpiac pod przewod gasidla ( tylko zwroc uwage, zeby na pozycji "on" obwod byl otwarty - zamykajac go odcinasz zaplon )
Mam nadzieje, ze pomoglem :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Zidentyfikowani użytkownicy: rgl


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group.