www.DR-Z.pl

Polskie forum poświęcone motocyklowi Suzuki DR-Z

Grupa DR-Z 400 Polska
Teraz jest 16 paź 2019, o 21:11

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 mar 2016, o 20:25 
Offline

Dołączył(a): 19 mar 2016, o 19:58
Posty: 18
Wiek: 23
Lokalizacja: Burzenin
Motocykl: DRZ-400E
Witam , mam pytanie do tutejszych doświadczonych forumowiczów , posiadam DRZ-400E 2005r. i czy jest mozliwosc wsadzenia do niej jakiegos licznika , najlepiej elektryczny jakiś , z obrotami itp. lub jakiś inny może ?
Koleś od którego kupowałem twierdził coś , że podobno idzie do moto wsadzić coś takiego , w warsztacie do którego oddał na remont silnika mechanicy twierdzili ze idzie taki licznik zamontować , popodłączać i normalnie obroty, prędkość i przejechane kilometry będe wyświetlane. Prawda to ? Fajna opcja jeśli by sie dało :P
Jeśli ktoś sie orientuje, może ma u Siebie takie coś zamontowane , lub słyszał o czymś takim , to czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam. LWG !


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2016, o 20:41 
Offline

Dołączył(a): 9 maja 2013, o 12:11
Posty: 1032
Lokalizacja: Warszawa
Motocykl: WR 450 '15
W crossach montuje się liczniki np. rowerowe. Tanio. Pokazuje i prędkość i przebieg.
Ale można też podejść ambitniej (jak mają być obroty i inne duperele) i kupić np. http://www.acewell.co.uk/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2016, o 21:30 
Offline

Dołączył(a): 19 mar 2016, o 19:58
Posty: 18
Wiek: 23
Lokalizacja: Burzenin
Motocykl: DRZ-400E
No jest to jakas opcja z licznikiem rowerowym tak na szybko , a jeśli chciałbym założyć taki licznik elektryczny z tych podane są powyżej np. ACE-7x59 , to czy DRZ'ta jest wyposażona w odpowiednie okablowanie , i czy te wszystkie czujniki od obrotów , paliwa , biegów itp. czy jest to mozliwe do zamontowania w wersji "E" ? Ponieważ domyślam się , że to nie kończy się na podpięciu kostki i wszystko gra.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2016, o 22:09 
Offline

Dołączył(a): 9 maja 2013, o 12:11
Posty: 1032
Lokalizacja: Warszawa
Motocykl: WR 450 '15
Wszystkie czujniki można dokupić i zamontować. Chyba wersja e miała w serii licznik km. Czyli ślimak prędkościomierza powinien być?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2016, o 22:28 
Offline

Dołączył(a): 19 mar 2016, o 19:58
Posty: 18
Wiek: 23
Lokalizacja: Burzenin
Motocykl: DRZ-400E
Tak jest , ale nie działa nie wiem czy linka sie zerwała , czy coś w tym liczniku sie zepsuło , jeszcze nie sprawdzałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2016, o 22:32 
Offline

Dołączył(a): 9 maja 2013, o 12:11
Posty: 1032
Lokalizacja: Warszawa
Motocykl: WR 450 '15
no to linkę da się podłączyć. w zestawie od licznika chyba jest też czujniki od obrotomierza


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2016, o 22:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1704
Wiek: 27
Lokalizacja: Opole
Motocykl: Było DRZ400S '07
http://www.trailtech.net/75-301

Popularne w jankesowni

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 07:17 
Offline

Dołączył(a): 13 maja 2012, o 13:53
Posty: 830
Lokalizacja: Koszalin
Motocykl: drz400sm, ktm 990adv
W trailtechu prędkość masz braną z czujnika magnetycznego, coś jak w liczniku rowerowym, ślimak można wywalić.
Obroty są brane z cewki i nie potrzeba do tego żadnego czujnika, wystarczy kabelek.
Od temperatury jest odpowiedni czujnik wkręcany w chłodnicę lub montowany na wężu.
W sumie tyle z montażu. Więcej zajmie rozbieranie motocykla niż samo podłączanie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 09:29 
Offline

Dołączył(a): 19 mar 2016, o 19:58
Posty: 18
Wiek: 23
Lokalizacja: Burzenin
Motocykl: DRZ-400E
Dzięki , jak ogarne te ważniejsze rzeczy typu oleje , opony , klocki itp. to zainwestuje w taki licznik i bd grzebał :) , może uda mi się z waszą pomocą go jakos podłączyć. Bedę sie napewno odzywał. Dzięki za pomoc, Pozdrawiam ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2016, o 19:10 
Offline

Dołączył(a): 6 lip 2016, o 18:52
Posty: 9
Wiek: 31
Lokalizacja: Białstok
Motocykl: Suzuki DR-Z400E
Witam!
Odgrzebię kotleta gdyż chciałbym najchętniej zamontować oryginalny licznik Suzuki. Czy da się jakoś go zamontować bez montowania drugiej wiązki czy są jakieś plany elektryki jak to przerobić??
Ewentualnie czy po zamontowaniu wiązki np. z SMa trzeba dokładać jakieś czujki od obrotów czy już w wiązce ona pójdzie od cweki bez przerabiania większego?

Aha i pytanie z drugiej beczki w wersji E był wentylator na chłodnicy??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2016, o 20:18 
Offline

Dołączył(a): 13 maja 2012, o 13:53
Posty: 830
Lokalizacja: Koszalin
Motocykl: drz400sm, ktm 990adv
W oryginalnym liczniku nie ma obrotomierza.
W E wiatraka chyba nie było.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2016, o 20:24 
Offline

Dołączył(a): 6 lip 2016, o 18:52
Posty: 9
Wiek: 31
Lokalizacja: Białstok
Motocykl: Suzuki DR-Z400E
A po przełożeniu instalacji wszystko da się podłączyć bez problemów?? bez ingerowania w magneto itd?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], rgl


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group.