www.DR-Z.pl

Polskie forum poświęcone motocyklowi Suzuki DR-Z

Grupa DR-Z 400 Polska
Teraz jest 20 paź 2019, o 19:40

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lip 2016, o 17:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2016, o 10:35
Posty: 47
Lokalizacja: Kraków
Motocykl: Suzuki DR-Z 400SM
Witajcie.

Mam problem z DRZ. Problem wygląda następująco, włączam stacyjkę światło przód jest, odpalam silnik i po tym świecą już same postoje. Nie zawsze tak jest jednak często się zdarza. Co i gdzie znajdę to co odpowiada za gaszenie światła podczas rozruchu silnika? Czy jest to razem w przekaźniku kierunkowskazów za przednią lampą?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2016, o 00:52 
Offline

Dołączył(a): 22 gru 2013, o 16:06
Posty: 201
Wiek: 23
Rozbieraj starter/włącznik czerwony którym uruchamiasz moto po prawej stronie kierownicy. Miałem to samo okazało se ze kabelek się tam odlutował i robił zwarcie. Jezeli jest tam wszystko okej to od lampy leć po kablach :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2016, o 11:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2016, o 10:35
Posty: 47
Lokalizacja: Kraków
Motocykl: Suzuki DR-Z 400SM
No właśnie tak jest że jak światła się nie zapalą to wyłączam silnik czerwony włącznikiem odpalam znowu i się zapalają, raz za pierwszym raz za drugim razem. Ale co jest odpowiedzialne za odłączanie światła w czasie kręcenia rozrusznika? Przycisk od rozruchu silnika odcina lampę jak go wciśniemy?
Może jutro uda mi się na to zerknąć ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2016, o 16:49 
Offline

Dołączył(a): 22 gru 2013, o 16:06
Posty: 201
Wiek: 23
Dokładnie przycisk od rozruchu odcina światło żeby dać więcej mocy na rozrusznik. rozkręć i sprawdź czy sie kabelki nie stykają i przeczyść tą blaszkę miedzianą ;)
Przy rozbieraniu uważaj żeby nie pogubić tych małych elementów :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lip 2016, o 12:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2016, o 10:35
Posty: 47
Lokalizacja: Kraków
Motocykl: Suzuki DR-Z 400SM
Usterka naprawiona. Okazały się zaśniedziałe styki na przełączniku.
Rozebrałem przełącznik, przeleciałem lekko papierem ściernym, odtłuściłem, poskładałem i wszystko chodzi. To samo profilaktycznie zrobiłem z czerwonym przełącznikiem, który też już był trochę pośniedziały. Dzięki za pomoc! ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lip 2016, o 23:45 
Offline

Dołączył(a): 18 maja 2016, o 09:18
Posty: 203
Wszystkie drz'ki na magiczny guzik tak mają? U mnie światła nie gasną podczas kręcenia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lip 2016, o 15:19 
Offline

Dołączył(a): 22 gru 2013, o 16:06
Posty: 201
Wiek: 23
W wersji SM to chyba dodali bo w S'ce tego nie miałem :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lip 2016, o 21:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2016, o 18:35
Posty: 170
Lokalizacja: Warszawa
Motocykl: RMX 450Z, DR-Z400SM
krzaqpl napisał(a):
Wszystkie drz'ki na magiczny guzik tak mają? U mnie światła nie gasną podczas kręcenia.


no moje w SM przygasają - ale całkowicie nie gasną, tyle Ci moge powiedzieć


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lip 2016, o 11:34 
Offline

Dołączył(a): 8 cze 2014, o 20:11
Posty: 289
Lokalizacja: Białogard
Motocykl: DRZ 400 S
U mnie w S nie gasna moze to zalezy od naladowania akku :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group.