www.DR-Z.pl

Polskie forum poświęcone motocyklowi Suzuki DR-Z

Grupa DR-Z 400 Polska
Teraz jest 20 wrz 2019, o 10:30

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 gru 2016, o 01:59 
Offline

Dołączył(a): 31 maja 2016, o 07:29
Posty: 6
Witam wszystkich
Mam problem z swoją suzi 400s 2005r
Więc gdy próbuję ja odpalić rozrusznik strasznie ciężko ma przekręcić tłok i do tego resetuje licznik.
Sprawdzałem już na naładowany akumulator i jedyny rezultat to przekręci z 5 razy i jakby padał akumulator (nowy). Wymieniłem już szczotki i praktycznie nic to nie dało . Motocykl gdy mu podłącze rozruch to pali na dotyk.
Dodaje film jak to wyglada .
Przy okazji pytanie czy wasze drz też mają tak ciężko z popychu odpalić do tego stopnia próbuje odpalic na trójce to nie chce koło się ruszyć.

Proszę o pomoc bo już spać po nocach nie mogę
https://youtu.be/OOgmfv7txJE


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 gru 2016, o 02:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1704
Wiek: 27
Lokalizacja: Opole
Motocykl: Było DRZ400S '07
jakby deko nie działało

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 gru 2016, o 09:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lut 2016, o 07:59
Posty: 125
Lokalizacja: Warszawa
Motocykl: Suzuki DRZ400E
Moim zdaniem wina połączenia, podejrzewam że gdzieś na styku jest zaśniedziałe, weź druciaka i wyczyść klemy, sprawdź czy się gdzieś przewód nie przetarł. Miałem podobnie u siebie, nawet podczas jazdy potrafił mrugnąć licznik i przy odpaleniu słabo kręcił. Po wyczyszczeniu problem znikł.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 gru 2016, o 10:29 
Offline

Dołączył(a): 26 kwi 2016, o 16:11
Posty: 87
Antek ale Ty masz licznik od roweru :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 gru 2016, o 10:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lut 2016, o 07:59
Posty: 125
Lokalizacja: Warszawa
Motocykl: Suzuki DRZ400E
Niee, ostatnio zmieniłem i mam od STARA 1142 teraz, ten Rowerowy mogę Ci oddać bo Ty w ogóle nie masz :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 gru 2016, o 11:41 
Offline

Dołączył(a): 31 maja 2016, o 07:29
Posty: 6
Styki akumulator wyczyszczone a na kablach wszystko ok


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 gru 2016, o 11:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1704
Wiek: 27
Lokalizacja: Opole
Motocykl: Było DRZ400S '07
Odpal solenoid startera kabelkiem do plusa na krótko, moze masz za słaby prąd z przełącznika

Oto chyba chodziło antkowi :D

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2016, o 21:01 
Offline

Dołączył(a): 31 maja 2016, o 07:29
Posty: 6
Rozmawiałem z mechanik iem i powiedział że trzeba wymienić rozrusznik ... Co wy na to ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2016, o 22:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lut 2016, o 20:02
Posty: 492
Lokalizacja: małopolska
Motocykl: RMZ 450
No jeżeli "na pych" pali słabo - to chyba nie rozrusznik...

_________________
Była DRZ 400S, jest TE 450


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2016, o 23:33 
Offline

Dołączył(a): 29 sie 2016, o 22:10
Posty: 165
Endrju napisał(a):
Rozmawiałem z mechanik iem i powiedział że trzeba wymienić rozrusznik ... Co wy na to ?


Raczej to problem z auto deko- rozrusznik podmień od kogoś z okolicy na chwile żeby zobaczyć wyeliminować, ale jak Jacek pisze skoro na pych ciężko idzie to raczej nie jest problem rozruchajki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 gru 2016, o 04:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1704
Wiek: 27
Lokalizacja: Opole
Motocykl: Było DRZ400S '07
Nie babraj sie w wymiane rozrusznika - podepnij kable z auta jak będzie palił to deko nie działa

U mnie przy wiekszym akku odpala z wyciętym deko bez problemu

Zdejmij dekiel zobacz co tam sie dzieje

Mechanik zaraz Ci wymieni pół mopka i dalej będzie dupa

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 gru 2016, o 23:24 
Offline

Dołączył(a): 31 maja 2016, o 07:29
Posty: 6
Problemem jest autodeko .
Dzieki za pomoc .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 gru 2016, o 23:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1704
Wiek: 27
Lokalizacja: Opole
Motocykl: Było DRZ400S '07
Jak możesz podeślij fotki, bo tutaj jest opinia AUTODEKO SIE NIGDY NIE PSUJE PARANOJE SIEJESZ :D

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2016, o 18:59 
Offline

Dołączył(a): 9 maja 2013, o 12:11
Posty: 1032
Lokalizacja: Warszawa
Motocykl: WR 450 '15
krizzo napisał(a):
Jak możesz podeślij fotki, bo tutaj jest opinia AUTODEKO SIE NIGDY NIE PSUJE PARANOJE SIEJESZ :D


I że bez autodeko moto odpala od strzała ;)

Fakt autodeko może się rozpaść i aktualnie jest na to sezon :)
Kolega silnik do 0 rozłożył w poszukiwaniu brakujących części :)
Ale i tak złożył z powrotem z autodeko.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2016, o 19:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1704
Wiek: 27
Lokalizacja: Opole
Motocykl: Było DRZ400S '07
mallly napisał(a):
krizzo napisał(a):
Jak możesz podeślij fotki, bo tutaj jest opinia AUTODEKO SIE NIGDY NIE PSUJE PARANOJE SIEJESZ :D


I że bez autodeko moto odpala od strzała ;)

Fakt autodeko może się rozpaść i aktualnie jest na to sezon :)
Kolega silnik do 0 rozłożył w poszukiwaniu brakujących części :)
Ale i tak złożył z powrotem z autodeko.


Bez modyfikacji nie odpali od strzała, tym bardziej na jakimś akumulatorze tanim.
Tym bardziej nie wersja E, ale tam można założyć manualne deko.

https://youtu.be/VPngfHiiV3Y?t=40m20s

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2016, o 22:17 
Offline

Dołączył(a): 29 sie 2016, o 22:10
Posty: 165
mallly napisał(a):
krizzo napisał(a):
Jak możesz podeślij fotki, bo tutaj jest opinia AUTODEKO SIE NIGDY NIE PSUJE PARANOJE SIEJESZ :D


I że bez autodeko moto odpala od strzała ;)

Fakt autodeko może się rozpaść i aktualnie jest na to sezon :)
Kolega silnik do 0 rozłożył w poszukiwaniu brakujących części :)
Ale i tak złożył z powrotem z autodeko.


Mogę tylko potwierdzić niestety zdarza się że się popsuje :), bez AUTO DEKO SŁABO Z PALENIEM nie wiem jakie tam mody trzeba robić żeby paliło bez...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 gru 2016, o 11:43 
Offline

Dołączył(a): 11 lip 2016, o 07:44
Posty: 84
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: DR-Z 400S 01'
Podpinam się pod problem.
Film z sytuacji:
https://youtu.be/epTqkkix_rs

Zdjęcie ze schematu. Brak jednej podkładki nr 7. Czy to może być problem? Ktoś ma jakieś dane tej podkładki? Można ją czymś zastąpić? https://zapodaj.net/69c297b0a92bc.png.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 gru 2016, o 12:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1704
Wiek: 27
Lokalizacja: Opole
Motocykl: Było DRZ400S '07
Bzyczy jakby malo pradu miał, u mnie jak rozrusznik stawał na dobrym akku to nie było bzykania przekaznika, podepnijcie rozrusznik pod akku z auta bezposrednio zobaczcie czy obroci

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 gru 2016, o 12:19 
Offline

Dołączył(a): 11 lip 2016, o 07:44
Posty: 84
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: DR-Z 400S 01'
Podpinalem przez przekaźnik. Tylko ze jak wyjmiesz bendix i rozrusznik ma luźno to kręci jak wariat i nie zacina sie nic. A jak włożysz bendix to zrobi ze 2 obroty i juz pozniej ma ciezko.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 gru 2016, o 12:24 
Offline

Dołączył(a): 25 paź 2011, o 21:43
Posty: 190
Lokalizacja: Biłgoraj
Motocykl: DRZ400E jako KLX400R
A pycha zapali ? Próbuj np z 3 biegu niżej może blokować koło szczególnie na luźnym podłożu.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group.