www.DR-Z.pl

Polskie forum poświęcone motocyklowi Suzuki DR-Z

Grupa DR-Z 400 Polska
Teraz jest 16 wrz 2019, o 23:06

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 maja 2017, o 15:21 
Offline

Dołączył(a): 8 cze 2014, o 20:11
Posty: 289
Lokalizacja: Białogard
Motocykl: DRZ 400 S
Dzisiaj przydazyło mi sie małe nieszczeście . Dałem jednemu głupkowi motor i wywalil sie przy 30 na trawe niby nic się nie stało uszkodzen brak ale rozrusznik przesta reagowac stacyjka świata wszytko było ale rozrusznik nie działał zauważyłem że pod siedzeniem po prawej stronie koło zdupka jest taka mała kostka na dwa piny takie blaszki co się w nia wkłada i jeden się odczepił został sam kabelek bez blaszki pomyślałem że on pewnie od rozrusznika więc odpaliłem na pycha ( z tym jedną wsadzona blaszką w ta kostke) motor odpalił przejechałem jakieś 120m i nagle zgasł. Byłem koło znajomego wiec dopchałem motor on mi zamocował ta blaszke na kabelek i wsadzil w ta kostke . Ale rozrusznik dalej nie działa i o dziwo stacyjka sie wogóle nie świeci ani nic a wcześniej wszystko działało oprócz rozrusznika :cry: . Odpaliłem na pycha wróciłem do domu jakieś 3km podłaczam aku pod ładowarke (oxford) i ku mojemu zdziwieniu pokazuje że aku jest naładowane do pełna !! . W takim razie co mogło się stac stacyjka światła rozrusznik nic nie działa a aku naładowane.

Koledzy pomózcie mam nadzieje że zrozumiale opisałem problem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 maja 2017, o 16:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sty 2012, o 21:54
Posty: 819
Sprawdz kable
Cos sie poluzowalo
Rozrusznik sprawdz na krotko
Stacyjka to w zSadzie dwa kable.na kostce skrosowane

_________________
Sprzedam DRZ 400 SM - wałki do E + Keihin FCR 39 MX

sprzedam części Suzuki DRZ 400 E / S / SM
KTM EXC 400 / 450 / 520 / 525

tel 698 672 101
gg 6777220


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 maja 2017, o 19:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1704
Wiek: 27
Lokalizacja: Opole
Motocykl: Było DRZ400S '07
pamiętajmy o włączniku sprzęgła/czujniku!

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 maja 2017, o 20:39 
Offline

Dołączył(a): 8 cze 2014, o 20:11
Posty: 289
Lokalizacja: Białogard
Motocykl: DRZ 400 S
Dzięki za pomoc przyczyna głupia sprawa w sumie powinnienem sprawdzić od razu hehe ale tak to jest na gorąco sie trzeżwo nie myśli czyli Bepiecznik 20A :D okazał sie spalony widocznie jakies zwarcie się zrobiło wymieniłem i teraz wszytko działa uff bo juz myślałem ze sie coś spaliło .

Ps: Lomax nie masz może ślimaka do S ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Zidentyfikowani użytkownicy: bedyn, Bing [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group.