www.DR-Z.pl

Polskie forum poświęcone motocyklowi Suzuki DR-Z

Grupa DR-Z 400 Polska
Teraz jest 23 paź 2019, o 03:37

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 wrz 2015, o 21:51 
Offline

Dołączył(a): 5 gru 2013, o 21:13
Posty: 87
Lokalizacja: Łódź
Motocykl: Drz 400sm
Mówisz o całości?
Czy tylko wymieniłeś kable na grubsze?

_________________
Mz 250e>GSX 600F>VMAX 1200>XX1100 Blackbird>Yamaha Maxim 750>DRZ 400


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2015, o 07:58 
Offline

Dołączył(a): 5 gru 2013, o 03:58
Posty: 127
Kupiłem ten większy regulator z inna koncowka i widziałem ze nie pasuje - gaznik przeszkadza. Gdyby wyciac czesc zeber to może by się dopasowalo, ale czy ten bylby lepszy od oryginalu ? Musze co pewien czas doladowac aku - w moim przypadku to zapewne zbyt duże obciążenie przez podgrzewane manetki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2015, o 11:52 
Offline

Dołączył(a): 29 maja 2015, o 09:28
Posty: 19
Ten temat ładowania to temat rzeka... Ja miałem też spadające ładowanie do pon 12V, na pewnym zakresie obrotów, a na reszcie 13V. Zmierzyłem napięcie idące od cewki (na żółtych kablach) i było stabilne i zgodne z serwisówką więc wykluczyłem alternator i wymieniłem regulator tak jak pisałem. Efekt tak jak pisałem. Co do nie pasowania to wtyczki przełożyłem (przelutowałem kable) regulator dotyka gaźnika i zamontowany jest na 1 śrubie ale trzyma się dobrze 3 sezony i teraz praktycznie o nim nie myślę. Ta sama sytuacja była w dr-z kolegi. Patent który ktoś proponował zastosował poprzedni właściciel ale jakoś nie do końca pomogło. Zainstalowalismy regulator od gs 500 i też 2 sezony lata bez obawy o ładowanie aku. W razie jakiś pytań postaram się częściej wchodzić na forum i odpowiadać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lis 2015, o 18:50 
Offline

Dołączył(a): 24 cze 2013, o 21:11
Posty: 10
Nie ładuje mi aku Jak sprawdzić co jest zrąbane ? Narazie sprawdziłem tylko czy moto gaśnie po odpięciu aku no i nie gaśnie tylko licznik mryga. Da sie to jakoś samemu sprawdzić przy niedzieli czy trzeba mięc sprzet do pomiaru już ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lis 2015, o 19:02 
Offline

Dołączył(a): 28 gru 2014, o 00:29
Posty: 13
Motocykl: DR-Z 400S
Drz ma dolegliwosc kijowych kostek od ładowania , sprawdza jakie masz ladowanie woltomierzem. I najlepiej miej aku podlaczone zeby sie pradnica nie uszkodzila.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2015, o 16:13 
Offline

Dołączył(a): 24 cze 2013, o 21:11
Posty: 10
ładowanie na poziomie 11.3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2015, o 19:33 
Offline

Dołączył(a): 28 gru 2014, o 00:29
Posty: 13
Motocykl: DR-Z 400S
Na poprzedniej stronie masz poradnik z thumbertalka, zrob wszystko zgodnie z nim, mialem ten sam problem wogole mi nie ladowalo moto teraz mam jakies 14,6v. Jak nie bedziesz wiedzial jak cos zrobic to pisz ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2015, o 20:29 
Offline

Dołączył(a): 24 cze 2013, o 21:11
Posty: 10
w skrócie chodzi w nim o to żeby kable pociągnąć bezpośrednio do aku ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2015, o 22:17 
Offline

Dołączył(a): 28 gru 2014, o 00:29
Posty: 13
Motocykl: DR-Z 400S
Dokładnie tak, u siebie jak rozebralem kostke łączaca wiazke z regulatorem ujrzałem przegrzane styki ogolnie kostka do wyrzucenia, zaslepiłem ja i dalem nowe przewody bezposrednio do aku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 kwi 2016, o 20:13 
Offline

Dołączył(a): 23 lis 2013, o 18:14
Posty: 51
Koledzy dzisiaj znikło mi ladowanie. Po zdjęciu boczkow okazało się ze spaliła się kostka od reg napięcia ta na dwa kable i teraz mam pytanie czy mogę ja wywalić i dac kable na krótko bez tej kostki? Ona sama z siebie mogła się spalić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 kwi 2016, o 20:16 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1704
Wiek: 27
Lokalizacja: Opole
Motocykl: Było DRZ400S '07
axa napisał(a):
Koledzy dzisiaj znikło mi ladowanie. Po zdjęciu boczkow okazało się ze spaliła się kostka od reg napięcia ta na dwa kable i teraz mam pytanie czy mogę ja wywalić i dac kable na krótko bez tej kostki? Ona sama z siebie mogła się spalić?


Zobacz u mnie w temacie free power mod, zrobiłem zanim się spaliło ;)

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 kwi 2016, o 10:20 
Offline

Dołączył(a): 23 lis 2013, o 18:14
Posty: 51
koledzy ciąg dalszy walki z ładowaniem. Wywaliłem tą kostkę i zlutowałem kable na stałe. No i teraz mam taką sytuację że ze startera nie chce odpalać tylko jak zrobie zwarcie na stykach przekaźnika to odpala i co najciekawsze jak odpali i naciskam starter to kreci rozrusznikiem a jak zgaszę to starter nie reaguje co to może być? Następny problem to to że jak już odpalę to i tak nie było ładowanie więc poprowadziłem kable z regulatora do akumulatora tamte zaślepiłem i zonk nie odpala kręci ale nie odpala jak połączyłem tak jak wczesniej to odpala na zwarcie ale odpala. Proszę o jakieś rady bo tu ładna pogoda, niedziela a tu moto rozgrzebane. pozdrawiam!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 kwi 2016, o 10:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1704
Wiek: 27
Lokalizacja: Opole
Motocykl: Było DRZ400S '07
Czujnik nóżki, sprzęgła?

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 kwi 2016, o 15:39 
Offline

Dołączył(a): 23 lis 2013, o 18:14
Posty: 51
Już uporalem się z kablami poczyscilem kostki te od lądowania zbudowałem i jest teraz ladowanie ok 14v na wolnych. A jak zgasilem po jeździe to na zgaszonym akumulator ma 13,1v to nie za dużo?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 kwi 2016, o 15:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1704
Wiek: 27
Lokalizacja: Opole
Motocykl: Było DRZ400S '07
Po zgaszeniu bedzie mial wiecej, zmierz przed startem po nocy np.

Pochwal sie czemu nie kręcił :D

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 kwi 2016, o 18:09 
Offline

Dołączył(a): 23 lis 2013, o 18:14
Posty: 51
W sumie to nie wiem zalutowałem ta kostkę przeczyściłem styki a i byl spalony ten bezpiecznik no i po tym wszystkim odpala i ładowanie ok 14v (13.8-14.1) a jak włączę światła to spada do 13,4 ale ładuje odpala normalnie. Po wczorajszym nieodpaleniu na stacji paliw mam uraz i gasiłem tylko jak musiałem:d Dwóch żuli mnie rozpychało ale wstyd:D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 kwi 2016, o 18:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1704
Wiek: 27
Lokalizacja: Opole
Motocykl: Było DRZ400S '07
axa napisał(a):
W sumie to nie wiem zalutowałem ta kostkę przeczyściłem styki a i byl spalony ten bezpiecznik no i po tym wszystkim odpala i ładowanie ok 14v (13.8-14.1) a jak włączę światła to spada do 13,4 ale ładuje odpala normalnie. Po wczorajszym nieodpaleniu na stacji paliw mam uraz i gasiłem tylko jak musiałem:d Dwóch żuli mnie rozpychało ale wstyd:D


:lol:

To nic wstyd jak by trzeba było do domu pchać xD

Jak nie masz prądu w instalacji no to wiadomo przekaźnik nie ruszy,

Tam masz przy akku miejsce na zapasowy bezpiecznik to jak zużyłeś to wsadź sobie na zapas nowy.

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 maja 2016, o 16:50 
Offline

Dołączył(a): 7 kwi 2016, o 22:30
Posty: 25
Panowie szukam regulatora napięcia do Drztki, co polecacie ? Nowy z allegro aftermarket ? Szukać yryginalnego nowego/używanego czy może wy macie coś do opchnięcia ? pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 maja 2016, o 17:35 
Offline

Dołączył(a): 7 kwi 2016, o 22:30
Posty: 25
http://allegro.pl/regulator-napiecia-su ... 70905.html Co myślicie o tym ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 12:34 
Offline

Dołączył(a): 20 paź 2015, o 20:46
Posty: 16
Podłączam się pod pytanie...po ostatnich przygodach z motocyklem i prądem chcę kupić na zapas regulator...Pytanie cze te za 95 zł są coś warte...a może inne rozwiązanie?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Abel Monroe, Majestic-12 [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group.