www.DR-Z.pl

Polskie forum poświęcone motocyklowi Suzuki DR-Z

Grupa DR-Z 400 Polska
Teraz jest 15 paź 2019, o 22:29

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 maja 2018, o 09:02 
Offline

Dołączył(a): 31 mar 2012, o 11:14
Posty: 4
Witam. Proszę o sugestie j/w.
Po 2 letnim postoju DRZ nie chce odpalić.
Świeca wymieniona. Paliwo zlane i wlane świeże.
Silnik kręci normalnie (pod prostownikiem /boosterem )
Po wyjęciu świecy widać, że zalana, paliwo dostaje. Iskra na zewnątrz jest. Po wyjęciu filtra powietrza to samo.
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Dugi Wro


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 maja 2018, o 14:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1704
Wiek: 27
Lokalizacja: Opole
Motocykl: Było DRZ400S '07
Psiknij do dolotu zmywacza od hamulców czy tam plaka jakiegoś

U mnie w kawce pomogło, też miała paliwo iskre a jakos nie mogła pierwszego odpalenia zrobić

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 maja 2018, o 14:57 
Offline

Dołączył(a): 2 sty 2018, o 23:12
Posty: 224
Wiek: 31
Lokalizacja: Ruda Śląska/Częstochowa/Koniecpol
Plakiem sąsiad rozwalił górę silnika od C360 - widziałem strzała na własne oczy - nie wolno przesadzać z nim. Łagodniejszy i bezpieczniejszy jest najtańszy dezodorant za 4pln - wystarczą dwa małe psiknięcia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 maja 2018, o 15:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1704
Wiek: 27
Lokalizacja: Opole
Motocykl: Było DRZ400S '07
Plak chyba jest troche oleisty ja miałem pod ręką zmywacz do hamulców, działa ok

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 maja 2018, o 19:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 wrz 2012, o 15:21
Posty: 517
Lokalizacja: Holandia
Motocykl: DR-Z 400S
Jeśli jest wszystko sprawne to można dać nową świece i na kablach krecić aż do skutku. W końcu zagada. Pod warunkiem że wszystko sprawne.


Góra
 Zobacz profil GG: 5182833 
 
PostNapisane: 8 maja 2018, o 19:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2016, o 19:47
Posty: 1704
Wiek: 27
Lokalizacja: Opole
Motocykl: Było DRZ400S '07
Songo napisał(a):
Jeśli jest wszystko sprawne to można dać nową świece i na kablach krecić aż do skutku. W końcu zagada. Pod warunkiem że wszystko sprawne.


Szczerze kręciłem ostatnio to kawasaki tak że 2x padł mi jump-starter

Później prysnąłem w dolot i od razu zagadał, imo gdzieś paliwo nie chciało polecieć tam gdzie trzeba a później już sam palił normalnie

_________________
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 maja 2018, o 19:38 
Offline

Dołączył(a): 2 sty 2018, o 23:12
Posty: 224
Wiek: 31
Lokalizacja: Ruda Śląska/Częstochowa/Koniecpol
Songo, długo kręcąc świece można zalać i trzeba będzie bawić się w jej czyszczenie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 maja 2018, o 19:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 wrz 2012, o 15:21
Posty: 517
Lokalizacja: Holandia
Motocykl: DR-Z 400S
Spoko. U mnie ten sposób zawsze działał, ale najwidczniej moje mniej obrażalskie ;)


Góra
 Zobacz profil GG: 5182833 
 
PostNapisane: 8 maja 2018, o 20:29 
Offline

Dołączył(a): 2 sty 2018, o 23:12
Posty: 224
Wiek: 31
Lokalizacja: Ruda Śląska/Częstochowa/Koniecpol
W Astrze w lutym wymieniłem świeże z przebiegiem 50 000km na nowe tej samej marki. Auto muli. Wróciłem do starych :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 maja 2018, o 04:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 wrz 2012, o 15:21
Posty: 517
Lokalizacja: Holandia
Motocykl: DR-Z 400S
Chcesz nam przez to powiedzieć żeby nie kupować nowych świec? ;)

Ja u siebie świec nigdy nie musiałem zmieniać, kable zawsze wystarczały :)

Nie ma tu nad czym deliberować. Jeśli moto sprawne to czy od palnych substancji czy od kręcenia na kablach w końcu zagada.
A jak nie, to trzeba szukać głębiej.


Góra
 Zobacz profil GG: 5182833 
 
PostNapisane: 8 lip 2018, o 16:23 
Offline

Dołączył(a): 31 mar 2012, o 11:14
Posty: 4
Potwierdzam. Plak do dolotu przed filtrem i gada od razu. Troche go poszlo. Na poczatku nie chciala wejsc na obroty, ale przepchalo dysze i git! dzieki za radę. Pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Zidentyfikowani użytkownicy: rgl


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group.