Krzakowa DRZ'tka

Prezentacje, zdjęcia, informacje, listy zmian, postępy z prac
ODPOWIEDZ
krzaqpl

Re: Krzakowa DRZ'tka

Post autor: krzaqpl »

Krizzo, może ślimak z Sm by pomógł, ale obstawiam, że huska i tak miała inne ratio konstrukcyjnie. Wsadzili co mieli pod ręką, valenti rok później miało już elektroniczny, ja już mam obczute ile jadę km/h. A umiejscowienie samego licznika też jest takie, że uja widzisz bo w pozycji siedzącej idealnie wskazówkę Ci zasłania wąż od przedniego hampla.

Obecnie nie mam zamiaru zmieniać - kasa. Ale poprzednie 2 kółka mi przegład przechodziły z licznikiem od roweru - fabrycznie nie było żadnego ;D

Zresztą to jest nic, jak mnie capnie kumaty policjant to mi dowód zabierze pierwsze za to, że nie mam czujnika świateł stopu na przednim hamplu, o lampie już nawet pisać mi się nie chce. Zrobili po najniżej lini oporu to moto włosi. Ale to chyba jakaś wersja przejściowa/testowa była...

No ale najpierw muszą mnie zatrzymać i szukać, czego się czepić, a ja z racji wieku i tego, że wiem jak to się może skończyć nie świruje na drogach publicznych. Nie raz kabaryna drogówki w korku mi sięi usuneła na bok, żebym sobie środkiem przejechał, a od przodu (czyli w ich lusterku) nie widać nawet, że mam lusterka, a za to też dowód mogą zawinąć. Przez 3 lata na DRZ'tce raz miałem stycznośc z policją i wyglądało to tak, że wypadłem z lasu na przeciwko patrolu drogówki, wyglądali na mega znudzonych staniem z radarem i podjarka na mój widok, zacząlem ich gestami pytać czy chcą mnie kontrolować, to gość się uśmiechnął i kiwnął, żebym jechał ;)
krzaqpl

Odkąd mój pies nie żyje, to wprowadził się do mnie kot sąsiada, chyba na stałe...

Obrazek
krzaqpl

Małe tour de Biesy było, w pierwszą stronę prosto do Polańczyka do kumpeli na przyczepę, powrót na około, przez Ustrzyki, Krościenko, zahaczyłem Arłamów.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i wyszedł mały problem, mianowicie na starej oponie łańcuch zostawiał ślady delikatne, ale że była "gładka", to nic się nie działo, na obecnej zaczęło mi wcinać kostki od opony, bo łańcuch wpada w rowek między nimi i je wyszarpuje. No i mam banie:
- wina ślizgu?
Obrazek
Ślizg nr 17 u mnie nie ma tej pionowej ścianki osłaniającej łańcuch przed waleniem w oponę (muszę jutro popatrzeć dokładniej, czy go aż tak zjadło?!) no i mój wahacz nie ma tak samo mocowań pod tą osłonę 25. Niby jest od E, czyli naciąg na te mimośrodowe podkładki + kalamitki są więc czemu by nie miał, jak nowsze czy starsze jak patrzę ją mają na fiszkach,
- łańcuch taki wyrobiony, że lata na boki jak guma z majtek? Niby połowa naciągu,
- czy może z oponą przegiąłem - 150 szerokości, miałem dać 140, ale ta była na promocji.

P.S. Kupi ślizg na miejscu, czy trzeba przez ASO ściągać?
Awatar użytkownika
krizzo
Motocykl: Było DRZ400S '07

Post autor: krizzo »

To jest wachacz z E:

Obrazek

Ślizg

BUFFER,CHAIN TOUCH DEFENSE (61273-29F00)
Dostępność części u naszego dostawcy: stock. Current stock : 1.

Cena detaliczna brutto: 141.2PLN

www.http://oryginalneczescisuzuki.pl" target="_blank
Aerox 50(08) -> ZX6R J1 -> GSXR6 K4 -> DRZ400S K7 + ZX6R F3 (95)
krzaqpl

I to by Krizzo miało ręce i nogi. Jak patrzę na swój, to ja mam taki: https://www.cmsnl.com/suzuki-dr-z400e-2 ... urVIX8uC70" target="_blank , bo u mnie tej kostki pionowej nawet nie było, numer się zgadza. TU: http://sklep.cycle-parts.pl/ogolna-sliz ... 82,pl.html" target="_blank na fotkach też taki?!

Koszt nie wydziera z butów, na szczęście nie trzeba jak w 350 wahacza wyciągać do wymiany, także zamówione, mam nadzieje że dojdzie jak na fiszkach, a jak nie może nawet nowy coś pomoże, albo będę coś modził, jakiś ślizg boczny.
Awatar użytkownika
krizzo

Szczerze to nie wiem czy wymana tego była konieczna ale zobaczsz jak ten nowy się będzie zużywał
Awatar użytkownika
Johny
Motocykl: Suzuki DR-Z 400SM

Post autor: Johny »

Na gładkiej 140 też Ci zostawiało ślad? Czy też 150 była?
krzaqpl

Johny też była 150, stąd kupiłem teraz też, tylko tą to mi wpierdziela...
Obrazek

Całe spodnie żółte z pyłku, robię za pszczołę, nawet kolor moto się zgadza ^^
Obrazek

P.s. Dzisiaj drugi raz musiałem Drz'te na pych palić, ostatnio chwile stała, a aku nie domaga po zimie. Ale dzisiaj przegięcie, w sobote o 23 zaparkowałem, dzisiaj 12 wyciągam, ledwo co, ale odpaliła, z półgodziny trasy, z jednym przystankiem po 10 minutach i zapaliła jak trzeba wtedy. Posiedziałem godzinę w starej pracy (byłem rzeczy zdać i się tam żegnałem z kim nie zdąrzyłem), wychodzę, guzik, a tu z 2 obroty i tyle. Musiałem biegać po parkingu i skakać, a całe biuro patrzy xD

Teraz bania, czy coś mi prąd zjada, ale podpinałem niby, zero miliamperów, ale milivolty spadają, czy aku, czy coś innego?! Jutro pewnie aku kupie nowe.

W auto znowu 500 pln, kaucja na mieszkanie w wawie, w telefonie wyświetlacz rozjebałem, bo mi spadł z motura i parę innych rzeczy, w tym oc za 4 kółka idzie,do tego za maj wypłatę za 2 tygodnie tylko będę miał. Chyba będę wióry jadł w tej stolicy zamiast falafele xD
Awatar użytkownika
bob
Motocykl: 400S

Post autor: bob »

uuuuuu nie łam sie. Postawie ci bak w wawie :lol: :lol:
Awatar użytkownika
krizzo

Albo kupisz sobie optimate albo co rok wybudżetuj sobie na akku xD
krzaqpl

Bob, dzisiaj pierwszy raz mi weszło 8,77l, także żebyś nie żałował xD

Byłem święcie przekonany, że bak od E ma 8l. Nie wiem, czy to stacja, czy wina tego, że ostatnie tankowanie było w biesach, a jeszcze trochę po Rz zrobiłem i ledwo z uliczki wyjechałem, to na rezerwę musiałem dać, a nie chciałem tankować od razu, żeby aku podładować.

Krizzo, po kosztach wszystko teraz ;P Jak kupiłem Yuasa była, raczej nie nowa, ja 3 lata bujam. Zresztą sam zaspałem z podładowywaniem aku jak było te -15-20 przez dłuższy czas, a jeszcze z lenia mojego nie zaniosłem do domu, tylko leżał w garażu, raczej tego wina. Zasiarczony już pewnie.
krzaqpl

Pod koniec widać jak wpada w drgania i miota nim jak szatan tak że po oponie bije. Tak to tylko przy redukcji czasem. Widać w zależności od obrotów.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kxnrM5o ... e=youtu.be[/youtube]

Edit: morał z tego taki, że jeżdżę na z niskich obrotach, staram się z tego wyleczyć, ale ciągle się na tym łapie. Po prostu Drz'ta ciągnie z dołu na tyle, a na wysokich brzmi jak by wszystkie śrubki miały się wykręcić, że odruchowo wbijam wyższy bieg.
*Wracałem od lekarza w ciuchach cywilnych, więc było na spokojnie ;)

Aku zmienione, moto pali aż miło. A no i wyszło, że sam zabiłem aku w zimie, a teraz doładowując, dobiłem kompletnie. Miałem żelówke, o czym nawet nie wiedzialem. Ładowałem starym prostownikiem transformatorowym. Troszkę za duży amperarz. Niestety nowy prostownik brat zajebał.
krzaqpl

Życie... Po 15 latach jeżdżenia samemu, mam kompana, to mnie wyniosło do Stolycy... Ziomek po którym się bym totalnie nie spodziewał kupil Drz'tke, byłem mu pokazać trasy.
Obrazek

I jak bym mu ogarnął te moto, tak mnie nie ma w Rz ;/
krzaqpl

Sprzedałem samochód, bratu, za grosze... Ale będę mógł z niego zawsze skorzystać - bagażnik na rower mój itd. - wjebałem z 7k w ten samochód przez 3 lata...

A Tym czasem, rozkmina jak Drz do Wawy przytargać
Obrazek

I czym ją do słupa przyjebać na mojej miejscówce parkingowej.

P.S. przyszedł ślizg łańcucha, taki sam, bez tej kostki bocznej, ale w porównaniu do obecnego, to tam jest prowadzenie. Tylko wszystkie 3 śrubki do rozwiercenia ;/ Inaczej nie ruszy, odpuściłem, bo z tym dostępem, to tylko wahacz spierdole wiercąc.
Awatar użytkownika
rgl
Motocykl: RMX 450Z, DR-Z400SM

Post autor: rgl »

jak? na kołach, poduszkę pod dupę i jedziesz. Dobrze zaplanować sobie drogę i rozłożyć fajnie na cały dzień.
Awatar użytkownika
bob
Motocykl: 400S

Post autor: bob »

piękna fota :D pamiętaj jak nie bedziesz miał gdzie drzty przymocować to mogę ją do garażu ci przechować 8-)
Awatar użytkownika
krizzo

Ja bedę busem w wawie ale to za 7tygodni...

Gdzie stoi teraz?
belushi
Moderator
Motocykl: DRZ 400 S
Kontakt:

Post autor: belushi »

Do Warsiafki masz 300 km, to akuratna wycieczka na jeden dzien.
Nic Ci nie bedzie po takim dystansie, przezylem to na spokojnie.

B
Awatar użytkownika
krizzo

Od razu nowa opone zamów na tył xD
belushi
Moderator
Motocykl: DRZ 400 S
Kontakt:

Post autor: belushi »

Przeciez ma enduro opone.
Chyba ze to jakis miekki shit, to wtedy w Radomiu wymiana ;)

B
co juz tylko kostka
ODPOWIEDZ